Preskočiť na hlavný obsah

Takto vyzeralo letné stretnutie účtovníkov Slovenska na Liptove, nechýbal ani Dataling

Spoločná fotka s Martinom Tužinským.
Spoločná fotka s Martinom Tužinským.

V nekončiacom kolobehu termínov a odkladov daňových priznaní sme si našli chvíľu, aby sme si vydýchli. Zmena prostredia bola viac než vítaná. Preto sme sa ako firma Dataling rozhodli zúčastniť letného stretnutia účtovníkov, ktoré organizovalo Združenie účtovníkov Slovenska.

Podujatie sa konalo na Liptovskej Mare v rezorte Maladinovo. Podtitulom stretnutia bolo „Šťastný nový rok 2024“.

Letné stretnutie nám prinieslo zaujímavé témy a prednášky. Dozvedeli sme sa viac o "problémoch z účtovníctva a daní a ich riešenie v praxi", ako napríklad - bicykel v podnikaní, kúpa použitého automobilu zo zahraničia, ⁠zdaňovanie výhier (príklady), prijatý preddavok bez upresnenia konkrétneho tovaru a DPH, rozparcelovanie pozemkov, inžinierske siete a registrácia pre DPH, príležitostný predaj nehnuteľnosti z pohľadu DPH §38 + registrácia pre DPH, ⁠registrácia pre DPH po zrušení DPH, vylúčenie (diskvalifikácia) konateľa a zánik jeho funkcie.

Medzi hlavné dôvody našej účasti patrili:

  • Žiadna nudná legislatíva: Stretnutie ponúkalo zaujímavé témy, ktoré sú prakticky využiteľné v našej každodennej práci.
  • Odborníci z praxe: Prednášky viedli skúsení odborníci, ktorí sa s nami podelili o svoje bohaté skúsenosti z praxe.
  • Neštandardné témy: Diskutovalo sa o zodpovednosti účtovníka za vedenie účtovníctva, platobných a fiškálnych riešeniach, digitalizácii účtovnej kancelárie a kyberbezpečnosti.
Prednášky a workshopy boli počas celého dňa.
Prednášky a workshopy boli počas celého dňa.

Na stretnutí nás reprezentovali náš šéf Michal Kais, ktorý sa zameral na nadviazanie nových obchodných kontaktov a sledovanie trendov v oblasti účtovníctva, hlavná účtovníčka Veronika Kaisová, ktorá sa zúčastnila odborných prednášok a seminárov, aby získala nové vedomosti a skúsenosti a naša senior účtovníčka Olinka Dominová, ktorá tiež aktívne participovala na diskusiách a workshopoch.

Počas stretnutia sme mali príležitosť sa osobne stretnúť s Martinom Tužinským, uznávaným daňovým poradcom a špecialistom na dane a účtovníctvo, čo bolo pre nás veľmi obohacujúce.

Nechýbal ani bohatý odborný aj voľnočasový program, ktorý ponúkal skvelú príležitosť na načerpanie nových poznatkov a energie. Okrem odborného programu sme mali možnosť vychutnať si aj spoločnú grilovačku či živú hudbu.

Večer v znamení živej hudby.
Večer v znamení živej hudby.

Mgr. Zuzana Žigová

PR manažérka

Súčasťou nášho tímu je od novembra 2023. Má na starosti obsahový a digitálny marketing. Vytvára články, videá a príspevky, ktoré posúvajú našu značku vpred. Pred príchodom do Dataling pracovala ako videoredaktorka denníka SME a online redaktorka spravodajstva TV Markíza. Vo voľnom čase rada cestuje po Slovensku a objavuje nové miesta.

Vyhľadávanie