Preskočiť na hlavný obsah

Zmena cien diaľničných známok od roku 2025: Čo čaká motoristov?

Ceny diaľničných známok.
Ceny diaľničných známok.

Od 1. januára 2025 sa motoristi na Slovensku musia pripraviť na iné ceny za diaľničné známky. Tento krok je súčasťou konsolidačných opatrení Ministerstva dopravy, ktoré vláda už schválila.

Najvýraznejšia zmena sa týka 365-dňovej diaľničnej známky, ktorá zdražie z aktuálnych 60 eur na 90 eur. Navyše, motoristi, ktorí využívajú diaľnice len príležitostne, zaplatia viac aj za jednodňovú diaľničnú známku, ktorej cena sa zvýši zo súčasných 5,40 eura na 8,10 eura.

Na druhej strane, majiteľov vozidiel zrejme poteší zníženie ceny desaťdňovej diaľničnej známky, ktorá bude stáť 10,80 eura namiesto doterajších 12 eur. Cena mesačnej diaľničnej známky bude po novom 17,10 eura.

Okrem zvýšenia cien diaľničných známok sa v rámci konsolidačných opatrení plánujú aj zmeny v daniach na osobné automobily či poplatkoch za diaľničné mýto.

Mgr. Zuzana Žigová

PR manažérka

Súčasťou nášho tímu je od novembra 2023. Má na starosti obsahový a digitálny marketing. Vytvára články, videá a príspevky, ktoré posúvajú našu značku vpred. Pred príchodom do Dataling pracovala ako videoredaktorka denníka SME a online redaktorka spravodajstva TV Markíza. Vo voľnom čase rada cestuje po Slovensku a objavuje nové miesta.

Vyhľadávanie